Блогът на Гонзо

AbsoluteGonzo

Гори ме е поканила да опиша абсолютния си свят във верижната игра, започната от Жюстин.

 1. Природните паркове, резервати и други диви места си остават такива, единствената намеса на човека е стремежът да ги запази за внуците ни. Като следствие дивите плажове си остават диви и свободното къмпингуване е разрешено навсякъде.
 2. Всички хора са учтиви, възпитани, никога не хвърлят буклука си извън кофата, и освен това винаги старателно го разделят на рециклируем и битови отпадъци. Спазват правилата за движение по пътищата и останалите закони.
 3. Интернет има навсякъде, обхват на мобилните телефони също, но никой не ти звъни по работа в извънработно време (виж т.2) и нищо не се счупва в неделя или когато си в дън гори тилилейски.
 4. Орсън Уелс Джордж Оруел не е писал „1984“, Кубрик не му е и хрумвало за „Специален доклад“, Големият брат не наднича в мислите ви, няма нужда от СРС (пак виж т.2)
 5. Не съществува друг, освен свободен обмен на знания и идеи, никой не пише собственически софтуер, а произведенията на изкуството могат свободно да бъдат споделяни. Рок групите не спират да правят турнета и винаги минават и през България, дори Ролинг Стоунс, дори като станат на 80. За това пък ние си купуваме тавите им, билети за концерти и по малко мърчандайз (бахти думата!).
 6. Всички сме достатъчно успяли, за да можем да си позволим по една яхта. Имаме достатъчно време, за да плаваме, даже за по месец – два на обиколка на Средиземно море или Британските острови. Като следсвие от т.2 яхтите не са някакви чудовища, дето гълтат по 100л. петрол на час, а красиви ветроходи.
 7. Щях да забравя, не съществува махмурлук, а хората пиеме с мярка.

Сега е редно и аз да поканя някого да сподели вижданията си за света, нека да са Комитата, Мишел и Ани.

П.С. Гори, драсни един мейл, че нямам твои координати.

Споделяне

10 коментара по “AbsoluteGonzo

 1. gori

  И аз искам ветроходна лодка, ама на тази ми се беше получила добра снимката затова :) Иначе една от ветроходните, които разглеждах на яхт шоуто във Варна имаше 3 спални за по двама човека. Няма нищо общо с онези коритца, с които се обръщахме на Паначерво като студенти:)

 2. Гонзо

  Е това уточнение не беше заради снимката в твоя блог, а заради парвенюшката мания сега всеки да се покаже с по-лъскава и мощна яхта. А яхтата за която говориш, сигурно е Баварията, която ЛЗ Яхтинг бяха докарали и в София. Верно че няма, но и малките лодки си имат своят чар.

 3. chinchillah

  специален доклад е разказ на филип к. дик.. и филма е на спилбърг.
  не, че не обичам и кубрик, ама дик ми е на сърцето завинаги :)

 4. Гонзо

  Приемам поправката за разказа, но филма си е на Кубрик, последния му проект, прави го заедно със Спилбърг и ако помня добре, Спилбърг го довършва след смъртта му.

 5. jivkoto

  Само за протокола, но “1984″ и сега не е писана от Орсън Уелс, а от Джордж Оруел. Честно казано, добре че е писана, така може да бъде разглеждана и просто като предупреждение.

 6. Гонзо

  jivkoto, ма много си прав, голема грешка! И никой не е забелязал! Явно съм бил слънчасал доста, като съм писал. Сега ще го поправя!

Comments are closed.