Блогът на Гонзо

WordCamp София

Съботния ден си изкарах страхотно. От сутринта до вечерта се наслаждавах на прекрасната компания на готини хора, слушайки разнообразни лекции на теми около WordPress и блогване въобще. Първия WordCamp в София беше много як, не мога да измисля кусур на организацията, и въпреки, че не всички лекции ми харесаха, вечерта си легнах с усещането за добре оползотворен почивен ден.

Не можах да уцеля входа на Елиеф Център от първия път, но пък не се наложи да ползвам жокери и след лека заобикалка се намерих пред рецепцията. Организаторите се бяха погрижили за нас, бедните хорица, дето хич не обичаме да ставаме рано, и бяха осигурили кафе (и чай), та си сипах едно голямо се отдадох на социализация. После дойде време и за лекциите, та заедно се понесохме към залата да търсим места. Явно всички чакаха последния момент, защото места имаше разни, но с Бого и Дечо стратегически се настанихме близо до контактите. Когато започна първата лекция, залата вече беше почти пълна.

Повечето лекции ми бяха интересни и полезни, понякога и забавни. Освен румънските лектори, които явно не бяха подготвени за събитието, всички други говориха добре и дори презентациите за SEO не можаха да ме изгонят от залата. Мислех да пиша по-подробно за отделните лекции, но реших да разкажа само за тези, които най-много ми харесаха (разбирай половината).

Първата техничарска презентация беше на Константин Данков. Макар и не съвсем стройно, Мързеливеца успя да обясни как се създава дъщерна тема на K2. Беше ми адски полезно, защото все не остава време да прочета за родствени връзки между темите на WordPress.

Стефан Кънев както винаги изкърти. Не знам, имам чувството, че и за квантова механика или термодинамика да седне да говори, пак ще ми е интересно. А той просто систематизира нещата, до които всеки блогър (опитващ се да) пише на професионална тема достига.

Еленко говори увлекателно и като цяло презентацията му беше забавна. Описа по неговия си неповторим начин промените, настъпили в блогосферата в последно време. Изводът е, че плявата се е преместила във facebook, а машините за линкове вече спамват Twitter.

Бого направи интересна презентация за това как да искарваме пари, работейки с WordPress. Освен, че разказа интересни неща и говори много увлекателно, спечели поне моето възхищение с факта, че презентацията беше изградена изцяло с HTML5 и CSS3 (за да се насладите пълноценно ще ви трябава Firefox 4). Бого, имаш бира от мен за това!

Хедлайнер на WordCamp беше Дзвер, който обясни какво не трябва да се прави, ако искаме блогът ни да ни надживее. Надявам се никога да не ми се случват нещата, описани от него. Което ме подсеща да ида да си направя бекъп.

Споделяне

Етикети: , ,

3 коментара по “WordCamp София

Comments are closed.