Блогът на Гонзо

на 22 юни 2009 в Уеб, Коментарите са изключени за Уикенд след тежка седмица

Уикенд след тежка седмица

Миналата седмица беше доста натоварена, завършвахме един проекта на юруш (както винаги), та чак до девет часа в петък вечерта. За това пък събота и неделя за първи път от много време бях свободен да правя каквото си искам и успях да довърша или започна дълго отлагани работи. Освен, че помръхтях вкъщи с ментови коктейлчета, успях най-накрай да довърша работата по публичната версия на темата на блога, и тя вече е свободна за сваляне. Качил съм я в WordPress Theme Directory, но още чакам одобрение. До тогава темата може директно да бъде свалена от нарочнната страница, която направих на английски – в случай, че получа одобрение, нали, ще идват и чужди хора, да не ги гоним с неразбираеми съчетания от непознати букви. Забелязах обаче един потенциален проблем – WordPress изискват лиценз, съвместим с GPL, докато аз съм избрал CC-BY-SA, който в списъка на сайта на GNU е описан така:

This is a copyleft free license that is good for artistic and entertainment works, and educational works. Please don’t use it for software or documentation, since it is incompatible with the GNU GPL and with the GNU FDL.

Та остава въпроса една тема за WordPress (или друга CMS) софтуер ли е, или артистично творение? В моя случай не бих искал да се лаская и да претендирам за особен артистизъм.

Освен това внесох малки промени по разширението CommenterProfile, и на него му направих страничка, този път на български, щото и то самото още не е годно за неразбиращите български.

И третата задачка, която наченах, още не е за пред хора, но много скоро ще мога да я покажа. Смея да твърдя, че ще е нещо ново и различно, но не знам дали това е достатъчно, за да получи нужното внимание. За това се опитвам да вкарам някои асоциации и препратки към един шедьовър на литературата, добил особена актуалност в последно време. Stay tuned както се казва!

UPDATE: Притесненията ми се оказаха основателни, темата не бе приета заради лиценза. Явно ще трябва да го сменя с друг.

UPDATE 26.06.2009: След като смених лиценза на GPL (падна едно четене) и поправих едно – две несъвършенства, GonzoDaily вече е в WordPress Theme Directory.

Споделяне

Етикети: , , , , , ,