Блогът на Гонзо

Това вече е друго нещо

След като прочетох при Oggin за последната бета на WordPress, поисках и аз да я пробвам. Само 5 минути след като я свалих на лаптопа, вече се бях гмурнал в новия административен панел и опипвах разликите. Новото табло ми харесва, по-подредено е, но и малко по-сгъчкано, ще мине малко време докато свикне човек. Основното меню е изместено вляво, аз си го харесвах отгоре, но пък в новия вариант има бърз достъп до навсякъде.

Панелът за писане – промените в него предизвикаха много недоволство при пускането на 2.5, но разработчиците на WordPress са се всушали в потребителите си и са върнали категориите и етикетите вдясно на нивото на текста. Харесва ми и новата възможност за пързо публикуване на кратки текстове директно от таблото, сего може да почна да пиша по-често.

И при мен както при Oggin нямаше проблеми с разширенията, освен това има възможност за търсене и добавяне на разширения директно от админ панела. Ако вместо FTP ползвате SFTP за достъп до файловата система на блога, вече можете да се възползвате от автоматичното обновяване на разширенията.

Като цяло новата администрация е с много динамичен интерфейс и доста AJAX, а някои хора не харесват това. Според мен обаче за болшинството от потребителите новите възможности ще са от полза.

Ако ви интересуват промените, касаещи разширения и теми, в документацията вече са описани.

Споделяне

Етикети: ,

Един коментар по “Това вече е друго нещо

Comments are closed.