Блогът на Гонзо

Разширение за WordPress за промяна на панела за писане на пост

След като отново блогът е облечен в обичайните си одежди, административния интерфейс получи едно малко подобрение. След като Мишел доста остро изрази неодобрението си от новата подредба на панела за писане на опостове в WordPress 2.5, и се усъмни дали има начин чрез плъгин да се върнат в предишния вид, моята реакция беше „нема начин да нема начин“. Резултатът от усилията ми да намеря начин е разширение, което нарекох wp-admin-23.

Това, което прави разширението е да премести блоковете за добавяне на етикети и категории, както и за статус на коментарите, избор на автор и защита с парола в дясната колона. Скрил съм блока с линкове под бутоните за публикуване, за да може категориите да са във видимата част на екрана. Освен това реших, че ще е по-добре, ако панела използва пълната ширина на прозореца, още повече, че това много улесни нещата със CSS-а. Естествено има още доста неща за дооправяне, когато копирах разширението на този блог, забелязах някои неприятни разминавания.

Разширението освен, че добавя допълнителен CSS към административния интерфейс, промена малко и HTML кода на панела за писане. Нищо особено, просто затварям „advanced“ полетата на формата в един div елемент, за да мога да ги контролирам отделно по-лесно. Това става, като използвам възможността да закача функции към определени точки от изпълнението на PHP скриптовете. След малко търсене в документацията намерих това, което ми трябваше:

dbx_post_advanced
Runs at the bottom of the „advanced“ section on the post editing screen in the admin menus.
edit_form_advanced
Runs just before the „advanced“ section of the post editing form in the admin menus.

Това беше всичко, което ми трябваше, за да започна работа, надявам се на някой да му е полезен резултата.

Споделяне

Етикети: , ,

3 коментара по “Разширение за WordPress за промяна на панела за писане на пост

 1. Michel

  Ще го тествам скоро! Мерси:)

  Иначе, май най-добрата идея е WP 2.6 да заприлича малко на 2.3 по отношение на WRITE страницата! ;-)

 2. Гонзо

  Ще чакам отзиви, и междувременно ще гледам да пооправям каквото мога когато намеря време.

  ММда, може би ще вземат предвид мнението на потребителите, и в коментарите в твоя блог май никой не каза, че така му харесва повече.

 3. Michel

  Прочети:
  http://wordpress.org/support/topic/164414

  Вече са 6 (!!) страници. Има хора, които са пуснали плъгини вече, или пък опити правят да пренапишат цялата WRITE секция и след това пускат TRAC tickets за това. Последният (май е на страница 5? не си спомням вече) дори включва преместване на повечето неща обратно в sidebar-а…

  Anyway. Дискусията там е интересна, прочети всичко, ако имаш търпение, и ако е необходимо, в WP TRAC дискутирайте промените и идеите за WRITE секцията! :-)

  Надявам се, че до 2.6 ще видя по-хубав интерфейс отново… Като в 2.3.3 :)

Comments are closed.