Блогът на Гонзо

Интернет ще бъде рестартиран в 11.59UTC

От SitePoint разбирам, че Интернет ще бъде рестартиран днес, след като работи без прекъсване от седемдесетте. До пешението, съгласувано от консорциум от Интернет доставчици, се стигнало поради честите проблеми в последно време.

Въпреки, че рестартът щял да отнеме само една минута, имало известен риск поради факта, че част от оборудването е много старо и като че ли е поддържано от българи – говори се за липсващи предпазители и оголени жици. Потребителите няма от какво да се тревожат, всичката информация ще бъде запазена на резервни копия на CD и лентови устройства.

Какво трябва да направите вие? Изключете всички програми, свързващи се към мрежата малко преди 11.59 UTC и изчакайте поне минута – две преди да ги стартирате отново.

Споделяне

Етикети: , , ,

2 коментара по “Интернет ще бъде рестартиран в 11.59UTC

  1. Sasho

    Abe Gonzo, tva kakto si go napisal na 1 vi April miaza na pyvroaprilska shega. :-)))
    A pyk koj li znae, che internet rabotel ot 70 te godini?

  2. Гонзо

    Бре Сашо, естествено, че е първоаприлска шега, не ставай смешен! А за това от кога работи Интернет, виж какво пише в Уикипедия:

    Същинските мрежи, които образуват Интернет, се пускат през 1969 г. под името ARPANET, чието разработване е дело на американския департамент на отбраната. ARPA означава Advanced Research Projects Agency. По подобен начин учени от Великобритания, САЩ и Франция създават техните собствени национални компютърни мрежи, но всяка от тях била различна. За Интернет в днешния смисъл на думата започва да се говори в периода 1973-1983 г., когато се обмисля решаването на проблема за обединяване на националните мрежи. Решението е бил протоколът TCP/IP. На 1 януари 1983 г. ARPANET променя своите същински мрежови протоколи от NCP на TCP/IP, като по този начин е създадено ядрото на днешния Интернет.

Comments are closed.