Блогът на Гонзо

Без коментар: Вирус порази МВР

Специфичен вирус, а не хакер е затруднил работата в системата на МВР. Основно засегнати са били звената, свързани с обслужване на гражданите. Това заяви в Благоевград министърът на вътрешните работи Михаил Миков по повод затрудненията в мрежите на вътрешното ведомство, предаде БГНЕС.

през BG NewsRoom – България – Вирус порази МВР.

Горната новина отново повдига въпроса за компетентността на ИТ специалистите в ДА и „усвояването“ на нашите пари за закупуване на доказано несигурен софтуер.

Споделяне

Етикети: , , , ,

Един коментар по “Без коментар: Вирус порази МВР

  1. Коста

    :)
    Не знам дали нашите пари се „усвояват“ добре или не, но според мен не софтуера е проблема ( тук очаквам остри коментари от рода как майката на всички злини е M$ Windows). Главният проблем според мен е във възможността служители от системата свободно да посещават интернет сайтове и торент тракери от служебните си компютри, които пък видите ли били и свързани към вътрешните им мрежи ( каква изненада не знаех, че това е възможно :). Хоп нелегален софтуер от замундата( пълни с разни гадинки), хоп вирусче от флашка, а после белята станала. И после доказано несигурен софтуер (Виндоуса) виновен.

Comments are closed.